U trendu

Sejdinović: Nismo dogovorili da se vratimo u radnu grupu, već da se dogovaramo

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da nije tačna informacija da se medijska udruženja vraćaju u radnu grupu za izradu medijske strategije, već da su se na sastanku sa premijerkom dogovarali da li postoje mogućnosti da zajedno rade, kroz formiranje potpuno nove radne grupe.

On je agenciji Beta rekao da je danas otvoren dijalog i da su medijska udruženja izrazila želju da se paralelno, kroz koordinaciono telo, radi i na rešavanju brojnih aktuelnih medijskih problema, koji se odnose i na nesprovodjenje postojećih medijskih zakona.

Sejdinović je rekao da je razgovor sa premijerkom bio konstruktivan, da je Vlada Srbije kazala da postoji politička spremnost, ali da medijska udruženja „ne žele da budu neka vrsta alibija za izradu medijske strategije, a da se aktuelni problemi ne rešavaju“.

„Veliko je pitanje da li raditi na medijskoj strategiji, ako se paralelno ne radi na aktuelnim problemima“, rekao je Sejdinović.

On je dodao da je veoma „rečito“ odsustvo mininistra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića i državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije, kao i savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar