U trendu

Selaković za otkrivanje pozadine ubistva Zorana Djindjića

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da mu nije poznato da je Vladi Aleksandra Vučića ikada iko uputio zahtev da se skine oznaka tajnosti sa pojedinih delova izveštaja Komisije za ispitivanje sistema obezbedjenja ubijenog premijera Srbije Zorana Djindjića.
„Nije mi poznato, da je ovoj vladi, vladi Aleksandra Vučića ikada iko uputio takav zahtev. Meni nije poznato što ne znači da nije podnet. Ne mogu da se izjasnim o stvari koja mi nije poznata. Da sam za to da se razotkrije svaka pozadina i lično i sa funkcije koju obavljam, svaka pozadina ubistva predsednika vlade, u ovom slučaju Zorana Djindjića, svakako da to ima moju podršku“, kazao je Selaković na konferenciji za novinare.

Selaković je dodao da postoji Zakon o zaštiti tajnosti podataka koji propisuje kako se odredjeni podaci otkrivaju ili štite i da tu proceduru treba poštovati.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto Vlada Srbije nije skinula oznaku tajnosti sa pojedinih izveštaja Komisije, Selaković je kazao da je indikativno to što 2008. godine kada je postojao takav zahtev nije to učinila tadašnja vlada čiju je okosnicu činila stranka čiji je predsednik bio Djindjić.

Na pitanje da nakon presude izvršiocima ubistva nisu poznati nalogodavci ubistva premijera Srbije, Selaković je naveo da zna da nije održan nikakav sudski proces inspiratorima ili nalogodavcima ubistva.

„Ne verujem da bi država koja je osudila odredjena lica i oglasila ih krivim za ubistvo predsednika Vlade imala bilo kakav razlog ili osnov da bilo koga od tih lica i štiti“, naveo je Selaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.