Sentandrejski bulevar – rezultat zajedničke saradnje

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, obišli su danas radove na izgradnji Sentandrejskog bulevara, a nakon toga održali i sednicu Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

„Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se završi druga faza ovog projekta i kada se završi kružna saobraćajnica, koja će prikupljati saobraćaj iz pravca Srbobrana, Temerina i Bečeja“, rekao je Mirović prilikom obolaska radova.

On je naglasio da će stanovnicima ovog dela Novog Sada uskoro cena placeva i nekretnina porasti, jer će oni živeti na bulevaru, tri kilometra od centra grada, a ne u prigradskom naselju.

„Za godinu-dve ćemo do ovog dela grada dolaziti preko još jednog novog mosta na kanalu. Izgradiće se četiri trake sa uređenim saobraćajnicama i pešačkim biciklističim stazama. To je privilegija koju nemaju mnogi gradovi u Evropi“, istakao je Mirović.

Vučević je rekao da će ovaj bulevar potpuno promeniti konfiguraciju ovog dela Novog Sada.

„Projekat izgradnje Sentandrejskog bulevara je jedna od najvećih investicija u gradu. Grade se režijske saobraćanjice, parking mestima, kanalizacija i javna rasveta“, kazao je Vučević.

Ministarka Zorana Mihajlović istakla je zadovoljstvo zajedničkom saradnjom, ali i napomenula da tokom izgradnje Žeželjevog mosta pre 2013. godine, nije bilo ovakve saradnje između Pokrajine, Grada i Republike.

Mihajlovićeva je istakla da su „Putevi Srbije“ u prethodne tri godine uloži devet milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u Vojvodini.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    DA

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike