Šešelj: Mogu da pobedim Vučića u drugom krugu

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je u Kragujevcu da može da u drugom izbornom krugu pobedi kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

„Naša strategija je u dva dela. U prvom krugu je teško pobediti Vučića, u prvom krugu on najverovatnije prolazi ‘glat’. A ja moram prvo da savladam ovaj bašibozuk – Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Preletačevića, Boška Obradovića, Radulovića, Čanka… Ako voljom naroda udjem u drugi krug, onda mogu da pobedim Vučića“, rekao je Šešelj pristalicama u pešačkoj zoni na Trgu kod Krsta u centru Kragujevca.

On je poručio da nije dobro ni za državu, ni za narod, ni za samog Vučića da sva vlast bude u njegovim rukama.

„Ako iko može da ga pobedi, onda sam to ja, bez lažne skromnosti. On neće moći da izbegne TV duel, a mene 27 godina niko nije pobedio u TV duelu. Mislim da će za mene u drugom krugu glasati svi oni gradjani Srbije koji smatraju da ne valja kada je sva vlast u jednim rukama“ rekao je Šešelj.

On je obećao da će kao predsednik Srbije da kontroliše, koliko je god moguće, sve tri grane vlasti.

Zakonodavnu vlast bi kontrolisao tako što bi vraćao na ponovno glasanje sve zakone za koje smatra da nisu dobri, a Vladu tako što bi javno kritikovao svaki njen loš potez, pa bi Vlada strepela od njegove kritike.

„Za razliku od mojih protivkandidata, ja bih bio u stanju da kontrlišem i Vučića i njegovu Vladu. Njih šest kada bi zajedno bili izabrani za predsednika ne mogu Vučića kontrolisati a ja mogu, smatram da imam dovoljno obrazovanja, znanja, iskustva, čvrstine i odlučnosti“, rekao je Šešelj.

Šešelj je naglasio da je vreme za veliki zaokret prema Rusiji i podržao vojni savez sa tom zemljom.

„Ono gde bih ja usmeravao državnu politiku je odustajanje od ulaska u EU i maksimalna integracija i ulazak u carinsku uniju sa Rusijom i vojni savez. Time bismo rešili sve ekonomske i socijalne probleme i problem odbrane“, rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao da je Srbija ponovo ugrožena jer se Hrvatska „do zuba naoružava“, kosovski Albanci planiraju formiranje vojske, u Makedoniji se „očekuje rat“, dok Turska preti da će četiri miliona izbeglica poslati u Evropu, preko Srbije.

Objasnio je da „ako udjemo u vojni savez i damo nekoliko baza Rusima u Srbiji“, oni bi dovezli svoje sisteme „S-300, 400 ili 500 i svoje avione, koji bi braneći srpsko nebo, branili i rusko nebo“.

On je naveo da je rusko tržište potpuno otvoreno za svu robu proizvedenu u Srbiji i ne plaća se carina.

„Problem je na primer sa Fijatovim vozilima zato što se ona ne proizvode u Srbiji, ovde se samo sklapaju. Od svih delova za Fijatovo vozilo, samo se jedan proizvodi u Srbiji, a to je dizalica koja se proizvodi u Svilajncu. To je razlog što ne može Fijatovo vozilo iz Srbije da ide u Rusiju. Ali, ako smo carinskoj uniji je onda svejedno na kojoj je granici roba uvezena, ide slobodno po celoj teritoriji unije“, rekao je Šešelj.

Šešelj je danas govorio i gradjanima u Lapovu, Rači i Batočini, i iz Kragujevca je otišao za Topolu i Arandjelovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.