U trendu

Šešelj „opleo“ po EU (video)

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj otkrio je za Sputnjik zašto je počeo da sklapa koaliciju sa Draganom Markovićem Palmom i Ivicom Dačićem, da li se viđa sa kumom Vukom Draškovićem, kao i ko je od njega pokupio više političkih veština — Nikolić ili Vučić.

Sa doktorom Vojislavom Šešeljem razgovarali smo na dan zatvaranja Haškog tribunala, pa se tom prilikom lider radikala prisetio novogodišnjih i božićnih praznika provedenih u zatvorskoj ćeliji Haga.

Na pitanje hoće li i on postati evropejac nakon sklapanja koalicije sa Dačićem i Palmom, Šešelj je odgovorio:

„Ja sam najevropljanin! Ja sam 12 godina živeo u EU i toliko mi se zgadila Evropska Unija da sada svima dokazujem po Srbiji koliko je odvratna. Znate šta, Dačić u poslednje vreme daje dosta otpora nastojanjima zapadnih sila i sve više iskazuje svoje prorusko opredeljenje. Takav je slučaj i sa Draganom Markovićem Palmom. Drugo, nas je određena nužda na to naterala, s jedne strane je naprednjačka stranka, sa svojim satelitima, imaju 12 nekakvih stranaka u svom okruženju, u svom zagrljaju, a s druge strane se ujedinjavaju sve prozapadne partije, i postoji opasnost da nas onda oni u tom žrvnju samelju jednostavno. I moramo, dakle, udruživanjem da malo ojačamo redove kako bismo uspeli da se održimo u tom njihovom sudaru. Ali ovo je samo jedan eksperiment u Mionici, posle ćemo videti da li ima mogućnosti da nešto slično radimo u Beogradu, nismo još o tome konkretno razgovarali“, zaključio je Šešelj za Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)