U trendu

Šešelj pozvao Nikolića da pomiluje Jovanovića

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je danas pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da pre kraja mandata pomiluje Zvezdana Jovanovića i da donese odluku o pomilovanju svih Srba koji su osudjeni pred Specijalnim sudom za ratne zločine i upućeni na izdržavanje kazne.

„Pozvao sam ga da odmah pomiluje Zvezdana Jovanovića koji je osudjen (za ubistvo premijera Zorana Djindjića), a da mu nikakava krivica nije dokazana, nijednog relevantnog dokaza nema na kome se može bazirati osudjujuća presuda, rekao je Šešelj novinarima u parlamentu i dodao da će „to biti dobro delo po kome će ga Srbija pamtiti“.

On je naveo i da je pozvao Nikolića da donese ukaz o aboliciji svih Srba koji su osudjeni, ili im se sudi ili čekaju drugostepeni postupak pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Po njegovim tvrdnjama, taj sud je bio pod apsolutnom kontrolom SAD i zapadnih sila, a Srbima se nije sudilo po zakonu, već na osnovu lažnih dokaza i svedočenja, koje je servirao Haški tribunal.

„Ako učini ova dobra dela, Tomislav Nikolić će moći da se ponosi kad napusti predsedničku funkciju“, ocenio je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.