najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šešelj traži oslobadjanje Zvonka Mihajlovića

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas Vladu Srbije da hitno zatraži oslobadjanje člana SRS-a Zvonka Mihajlovića, koga je kosovska policija uhapsila u Štrpcu, ili da primeni mere odmazde prema kosovskim političarima.

Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu stranke pozvao Vladu Srbije da održi hitnu sednicu, a premijera Aleksandra Vučića da se tim povodom obrati javnosti.

“Jutros posle šest časova, više od 20 pripadnika policija albanskih separatističkih i terorističkih vlasti, upalo je bez upozorenja u Mihajlovićevu kuću. Izvršili su premetačinu, a njega su odveli u Uroševac gde ga policija saslušava”, kazao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, SRS ovim putem alarmira srpsku javnost, zabrinuta za život Zvonka Mihajlovića.

“Mi se plašimo da je on samo prvi od Srba koji će biti uhapšeni. Tražim od Vlade da hitno pokuša mirnim putem da izdejstvuje njegovo oslobadjanje. U suprotnom da naloži hapšenja svih nosilaca javnih funkcija, separatista sa KiM, koji udju na teritoriju Srbije”, rekao je Šešelj.

On je ocenio da izbori ne mogu biti regularni ukoliko se usred kampanje hapse kandidati za narodne poslanike.

Govoreći o rejtingu stranke nakon oslobadjajuće presude u Haškom tribunalu, Šešelj je kazao da SRS trenutno ima podršku oko 25 odsto gradjana i da postoji “ne baš snažna nada” da već na ovim izborima dobiju više glasova od SNS-a.

“Narod je došao u takvo stanje da nema za koga drugog da glasa, nego za SRS. Ovaj režim nema način da izadje iz krize”, kazao je Šešelj i demantovao tvrdnje predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) da su se sve stranke u Srbiji udružile protiv Aleksandra Vučića.

Kako je ocenio, Vučiću je vlast uvek bila najvažnija, zbog čega se i odrekao nacionalističkog programa i promenio politiku za 180 stepeni.

“Sve je to Vučić uradio samo da bi došao na vlast, a sada kada je na vlasti ne zna šta da radi. Za razliku od njega, Tomislava Nikolića je uvek interesovao samo novac”, rekao je Šešelj.

Komentarišući zahteve pojedinih političara za utvrdjivanjem političke pozadine ubistva bivšeg premijera Zorana Djindjića, Šešelj je rekao da je SRS veoma zainteresovana da se do kraja istraže okolnosti tog ubistva.

“Svi DOS-ovski režimi su zataškavali Djindjićevo ubistvo. Lično je Čedomir Jovanović naredio da se sruši zgrada u Šilerovoj ulici koja je bila centar moći zemunskog klana i dosmanlijskog režima”, rekao je Šešelj.

On je dodao da bi država mogla da amnestira ili pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju, koji su osudjeni na dugogodišnje zatvorske kazne za ubistvo Djindjića, pod uslovom da pristanu da kažu sve što znaju o ubistvu Djindjića.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike