U trendu

Šešelj: Vlast nije uspela da drži postupak u tajnosti

Predsednik Srpske napredne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da je glavni razlog za odlaganje ročišta pred Višim sudom u Beogradu to što vlasti nisu uspele da drže postupak u tajnosti.

Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu stranke kazao da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi postupak u vezi njegovog izručenja Haškom tribunalu imao karakter tajnog.

„Čuli smo da je prepiska Vlade i (Haškog) tribunala data na uvid javnosti, ali to još nismo našli na internetu. U ponedeljak je Zoran Krasić predao zahtev sa mojim potpisom da postupak bude javan i da se snima kamerom ali odgovor nisam dobio“, kazao je Šešelj.

On je ponovio da je pravno nemoguće da ga Vlada Srbije izruči nekome ko je već kršio njegova osnovna prava.

Dodao je da jedva čeka novo ročište pred Višim sudom i da će se sa velikim zadovoljstvom opet pojaviti u sudu.

Lider radikala je na konferenciji za novinare pokazao snimak na kome predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić zločin u Srebrenici naziva „genocidnim“.

„Sa DSS-om i Sandom Rašković Ivić nije moguća koaliciona saradnja. Ova njena izjava o Srebrenici govori o potpunom odsustvu razuma, jer ne može ozbiljan političar da koristi termin genocid kao poštapalicu, već da prvo pročita njegovu definiciju“, kazao je Šešelj.

Šešelj je danas ispred Višeg suda u Beogradu zapalio zastave EU i NATO.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar