U trendu

Šesti put protest Jedan od pet miliona u Nišu

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ pozvao je gradjane Niša da se okupe na Trgu kralja Milana, na šestom po redu protestu „Jedan od pet miliona“.

Početak protest je sutra u 18 časova, a za sada nije najavljeno ko će biti govornici.

Protest „Jedan od pet miliona“ podržalo je 45 profesora i asistenata niškog Univerziteta, od kojih je 37 sa Filozofskog fakulteta, petoro sa Fakulteta umetnosti, dvoje sa Ekonomskog fakulteta i jedna profesorka Pravnog fakulteta.

Gradjani Niša na protestima zahtevaju ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju, da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu i da se smanje drastično uvećani računi za daljinsko grejanje.

Na spisku od deset zahteva nalaze se i zahtevi da se obustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih porodica i da se aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar