Simeunović: Džonson doneo uputstvo, Rusiji koristi R -1244

BEOGRAD – Profesor FPN Dragan Simeunović izjavio je danas da je očigledno da je Srbija odustala od pristupa da je Kosovo i Metohija autonomna pokrajina, a povodom posete Rona Džonsona ukazuje da je važno što je američki senator doneo poruku da se pregovori Beograda i Prištine nastave.

„U svakom slucaju, veoma je važno što je Džonson došao u Beograd i doneo je poruku da se pregovori Beograda i Prištine nastave. Takođe, doneo je i uputstvo kako nastaviti pregovore. Srbija je sa svoje strane odustala od nacionalističkog pristupa da je Kosovo i Metohija autonomna pokrajina, to je očigledno. Sa druge strane, imamo Albance koji ne odustaju od maksimalističkog projekta, ne samo da Kosovo bude priznato, vec žele i deo juga Srbije“, rekao je Simeunović za TV Prva.

Prema njegovim recima, poseta Džonsona je davanje uputstva obema stranama da se na neki način nastave pregovori koji bi mogli da budu plodonosni, ukoliko se Srbiji da prostor za rešenje.

Govoreći i o uticaju Rusije na dešavanja Simeunović navodi: „Ona pokazuje snagu, ona u odnosu na ranije vreme kada je bila bezopasna sada ima ambicije u regionu i nije teško zaključiti da bi održavanje rezolucije 12.44 bilo od koristi za Rusiju“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. laik

    Bravo profesore, samo mi nije jasno predajete li na Fakultetu političkih nauka ili Fakultetu politikantskih nauka ? Mislim da ste idealan predavač za ovaj drugi čim je za vas ( ne zamerite, ne mogu da nepišem „Vas“, veliko „V“ treba zaslužiti) svaki pokušaj očuvanja teritrijalne celovitosti zemlje nacionalistički pristup. U rastakanju SFRJ za sve novonastale feude važila su stroga pravila koja ne važe samo za Srbiju, a vi to koliko vidim i razumete i opravdavate. Još jednom bravo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike