U trendu

Simić: Srpska lista neće podržati transformaciju KSB

KOSOVSKA MITROVICA – Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da Srpska lista i srpski narod na KiM neće podržati transformaciju bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, jer je to protivno interesima srpskog naroda, Rezoluciji SB UN 12 44 i Kumanovskom sporazumu.

SImić je za „Radio Kontakt Plus“, komentarišući odluku kosovske vlade koja je bez prisustva članova Srpske liste, danas usvojila i dostavila parlamentu tri Predloga zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, rekao da je po Rezoluciji 1244 KFOR jedina legalna vojna formacija na KiM.

„Srpska lista i srpski narod na KiM neće podržati transformaciju bezbednosnih snaga u tzv. vojsku Kosova, pre svega zato što je to protivno interesima srpskog naroda, ali i Rezoluciji SB UN 12 44 i Kumanovskom sporazumu koji, podsetiću, kao jedinu legalnu vojnu formaciju na KiM predviđaju Kfor. Tu treba dodati da je i Kfor a prostor KiM došao nakon dobijene saglasnosti zvaničnog Beograda“, rekao je Simić.

On je dodao da kosovska vlada na ovaj način krši sopstvene zakone.

„Ovo je pokušaj da se zaobiđe pravna procedura koja zahteva glasove Srba i to je poziv da međunarodna zajednica najhitnije reaguje jer se od strane Vlade krše sopstveni zakoni“, kazao je Simić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike