U trendu

Simović (Ne damo djedovinu) odgovorio poslaniku SNS: Na visećem mostu su mogla biti i deca

Predsednik udruženja „Ne damo djedovinu“ Bratislav Simović iz sela Baluga pitao je poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Dušana Radojevića iz Čačka „kako se zovu političari koji u svemu vide politikanstvo“.

Simović je reagovao na saopštenje za medije u kome je Radojević ocenio da „pojedini politikanti koriste nesreću u Ovčar Banji u kojoj su dve osobe iz Zvornika poginule i deset osoba iz tog grada povredjeno kada se srušio viseći most, za sticanje političkih poena“.

„Na visećem mostu u Ovčar Banji su mogla biti i naša deca, narodni poslaniče“, naveo je Simović, koji je i član Dveri u pisanoj izjavi za medije.

Simović je pitao Radojevića da li zna koliko dece prodje kroz Ovčar Banju kao turisti.

„Da li Dušan Radojević zna koliko dece je prelazilo taj most. Da li zna da su Turistička organizacija i grad Čačka postavili tablu koja usmerava pešake na viseći most koji se urušio i izazvao tragediji“, navodi Simović.

Radojević je ranije danas saopštio da se ne sme dozvoliti da bilo koja stranka, ili stranački pojedinac, koriste tragediju u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život.

On je dodao da se odgovornost za rušenje visećeg mosta u Ovčar Banji mora utvrditi, ali da to treba da urade nadležni organi i institucije, a ne „politikanti bilo koje vrste“.

Udruženje gradjana „Ne damo djedovinu“ pozvalo je ranije na protest ispred zgrade gradske uprave u Čačku, u ponedeljak, 17. oktobra u podne, zbog nesreće u Ovčar Banji koja se dogodila u četvrtak prilikom rušenja visećeg mosta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar