U trendu

'Siniša Mali odgovara na pitanja samo podobnih novinara'

Inicijativa Ne(da)vimo Beograd saopštila je danas da je u proteklih nekoliko nedelja gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao dogadjajima koji nisu bili najavljeni svim medijima kako bi izbegao pitanja novinara o umešanosti u više afera.

Prethodno je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila da gradonačelnik Beograda Siniša Mali izbegava novinare od kada je KRIK objavio intervju s njegovom bivšom suprugom Marijom Mali u kojem je govorila o gradonačelnikovim sumnjivim poslovima i učešću u rušenju u Savamali.

„‘Gradonačelnik’ Beograda Siniša Mali proteklih nekoliko nedelja posećuje konferencije za štampu i različite dogadjaje u stilu pravog fantoma. Na ovim dogadjajima ‘gradonačelnik’ nije najavljen, a tokom njih ‘gradonačelnik’ odgovara samo na pitanja probranih novinara. Taktika je jasna  –  pritajiti se, držati jezik za zubima i čekati da se sve zaboravi i prodje“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, pozive za ove dogadjaje dobijaju „samo probrani, podobni mediji, dok se drugima pozivi ne šalju ili im se prisustvo i fizički brani“.

U proteklih nekoliko dana, „gradonačelnik“ Beograda sasvim nenajavljen je učestvovao na otvaranju Sajma turizma, obišao novu halu Kombank arene, predstavio godišnji izveštaj o radu Komunalne policije, a bio je i na konferenciji za novinare povodom FEST-a.

„Ova taktika ne čudi, jer ‘gradonačelnik’ Beograda oko sebe već ima bezbroj afera. Od plagiranje doktorata, nameštanja privatizacija, posedovanja nekoliko off-shore bankarskih računa, desetina sumnjivo stečenih stanova u Bugarskoj, sakrivanja informacija o imovini od Agencije za borbu protiv korupcije, preko optužbi za porodično nasilje, trgovine uticajem, sve do ohrabrivanja i zaštite kriminalaca koji su pod fantomkama vezivali gradjane i rušili u Hercegovačkoj ulici, samo su afere za koje je javnost, i pored stroge kontrole medija, uspela da sazna“, navedeno je u saopštenju.

Inicijativa Ne(da)vimo Beograd poručila je gradonačelniku da se možda može sakriti od novinara, ali ne i od gradjana.

„Možda se možete ušuškati u visoko kontrolisani okvir kontrole medijskog narativa. Možda možete potplatiti sudije i tužioce. Možda možete kontrolisati deo policije. Ali ne možete se sakriti od nas, gradjana, i buke koju neodgovorena pitanja donose! Siniša Mali, gde ste? Gradjani čekaju vašu ostavku!“, navedeno je u saopštenju Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar