U trendu

Skot: Odnosi SAD i Srbije zasnovani na zajedničkim ciljevima

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da su odnosi SAD i Srbije čvrsti i da su zasnovani na zajedničkim ciljevima.

Upitan da prokomentariše današnji sastanak srpskog premijera Aleksandra Vučića i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Brajana Hojta Jia, Skot je za agenciju Beta rekao: „Mislim da je to bio veoma uspešan sastanak i da je potvrdio ono što znamo, da su odnosi SAD i Srbije čvrsti i da nastavljaju da napreduju.“

„Odnosi (Srbije i SAD) zasnovani su na zajedničkim ključnim prioritetima i ciljevima, a to su mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, pomirenje medju narodima tog regiona i podrška integraciji Srbije u EU“, rekao je Skot na prijemu u Ambasadi SAD u Beogradu povodom proglašenja dobitnika nagrade „Predvodnik/Predvodnica“ u organizaciji Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije.

Vučić i Brajan Hojt Ji saglasili su se danas u Beogradu da je najvažniji politički cilj u regionu Zapadnog Balkana očuvanje mira i stabilnosti, jer bez toga nema ekonomskog napretka.

Ji je izjavio da se američka politika prema Zapadnom Balkanu nije značajno promenila od izbora predsednika Donalda Trampa i da će SAD nastaviti da pomažu Srbiji u evropskim integracijama, saradnji u regionu i dijalogu s Prištinom.

Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i SAD dobri i da idu u dobrom smeru, ali da nemaju iste poglede o pitanju Kosova i Metohije i da sa različitih pozicija i istupaju u razgovorima o neophodnosti saradnje, mira i boljih odnosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar