Skup o strateškom značaju inicijative „Pojas i put“

BEOGRAD – Treća međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog (BSD), pod nazivom „Inicijativa pojas i put na Balkanu“, biće održana u ponedeljak, 10. decembra u Beogradu, a centralna tema je predstavljanje strateškog značaja te inicijative na ovom prostoru.

Skup, koji će okupiti veliki broj učesnika iz Srbije i inostranstva, otvoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, najavili su organizatori.

Centralna tema ovogodišnje konferencije je predstavljanje strateškog značaja inicijative „Pojas i put“ na ovim prostorima, a na skupu će učestvovati i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, kao i austrijski diplomata Volfgang Petrič, uz akademske stručnjake i predstavnike privrednog sektora iz Kine i Srbije.

Konferenciju organizuju Fondacija Beogradski strateški dijalog, u saradnji sa Ambasadom Kine u Beogradu i Vladom Srbije.

Kroz tri tematska panela, učesnici će se bliže upoznati sa globalnim dometima inicijative “Pojas i put“, investicionim i infrastrukturnim projektima te inicijative na Balkanu, kao i ulozi Kine u razvoju inovativnih tehnologija, i mogućnostima srpsko-kineske saradnje u okviru četvrte industrijske revolucije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike