U trendu

Skup podrške Oliveru Ivanoviću u Beogradu

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas na beogradskom Trgu Nikole Pašića protiv presude Međunarodnog sudskog veća kojom je lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Obraćajući se okupljenima, jedan od Ivanovićevih branilaca, Nebojša Vlajić, ocenio je da je presuda Međunarodnog sudskog veća u Kosovskoj Mitrovici „uništila i ono male nade u zajednički život“ Srba i Albanaca kao i da je njen cilj da „obezglavi“ preostali srpski narod u pokrajini.

„Pre dve godine uhapšen je najbolji Srbin, ne samo sa severa Kosova i Metohije nego i iz Srbije. Tužilac za 15 godina nije našao nijednog svedoka koji bi direktno optužio Olivera Ivanovića za ono što mu se stavlja na teret. Uz to mu je sudio i kosovski sud kome nisu ni potrebni dokazi da bi nekoga ko je nepodoban, osudio“, kazao je Vlajić.

Sin Olivera Ivanovića, Žarko, pročitao je pismo u kome je njegov otac ponovio da neće odustati od borbe za svoje ideale i u kome je zahvalio svima koji su njemu i njegovoj porodici pružili podršku.

Okupljeni građani nosili su transparente na kojima je pisalo „Ja sam Oliver“ i „Oslobodite Olivera“.

Lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović osuđen je u četvrtak u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad Albancima 1999. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar