Skup u Topolskoj ulici: Stop investitorskoj urbanizaciji

BEOGRAD – Udruženje građana Topolska organizovalo je danas u podne skup na uglu ulica Topolske i Petrogradske u beogradskoj opštini Vračar protiv, kako je istaknuto, „investitorske urbanizacije.

Predsednica Udruženja Leticija Jovanović pozvala je gradske vlasti da zaustave rušenje kuća koje su arhitektonska istorija Beograda i da, umesto privatnog interesa investitora, počnu sa brane javni interes.

„Gradskog sekretara za urbanizam Miloša Vulovića zapamtiće istorija, jer on snosi odgovornost za nestanak jednog vrednog arhitektonskog objekta“, rekla je Jovanovićeva, aludirajuci na dozvolu za rušenje koju je sekretarijat za urbanizam izdao za rušenje vile iz 1927. godine na adresi Topolska 15.

„Očekujemo da nijedne kuća više ne bude srušena na Krunskom vencu”, rekla je predsednica Udruženja Topolska.

Okupljenim građanima, kojih je bilo oko sto, obratio se i arhitekta Đorđe Pavlović koji je pozvao Beograđane da se suprotstave uništavanju svog nasleđa.

„Hrabro, i ne dajte da ova pijaceta na uglu Topolske i Petrogradske, koja je jedna od samo devet takvih pijaceta u prestonici, nestane”, istakao je arhitekta Pavlović.

Književnik Nenad Novak Stefanovic rekao je da je Topolska više od ulice, dodavši da je svaka kuća na tom prostoru jedno književno delo.

Zavod za zastitu spomenika stavio je ovaj prostor pod zaštitu, ali je, dok se čekala odluka Zavoda, Sekretarijat za urbanizam Beograda doneo odluku da investitoru dozvoli rušenje vile u Topolskoj 15.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    VOŽDOVAC JE protiv, „investitorske urbanizacije., “ štetne investicije OKO ULICE VOJVODE STEPE “ —>UBIJAJU !!! …………………………za „URBANIZACIJU“ NA VOŽDOVCU nisu pitani „voždovćani STAROSEDEOCI OD PRE II SVETSKOG RATA“, ……………………………………………………………………………………………………………………………………. DIVLJI „TITOVČIČI“ koji nisu „NI DUŠOM NI TELOM U SRBIJI“ TERORIŠU VOŽDOVAC, VRAČAR , …., SRBIJU…………………………………….., „UBIJAJU DUH SRBIJE“-DUH PRE I.SVETSKOG RATA,…………………….., JASNO ……. KARAĐORĐEVIĆI SU ………………….NAMESTO SRBIJE, ………………………,PROTIV VOLJE SRPSKOGA NARODA , ………….., vojvoda,,,,,,,,,,,,,,,,,,……………….., IZABRALI „kraljevinu SHS“,………….,“INVESTITORI U STAMBENI IZGRADNJI I UOPŠTE U PR4IVREDI U BEOGRADU POSEBNO ( i u vezi“KAPITALNBIH OBJEKATA , INDUSATRIJE, RUDARSTVA,TURIZMA,AGRO-KOMLEKSA,itd “ —————————-I „NJIHOVI“ SU ZLOČINCI..SRPSKOGA NARODA…………………, OČISTIMO SRBIJU OD ZLOČINACA SRPSKOG NARODA-U PRIVREDI I U DRUŠTVU…………………………………!!!!!!!!!………………..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike