U trendu

Skupština danas o Predlogu zakona o nacionalnim parkovima

Skupština Srbije nastaviće danas rad načelnom raspravom o Predlogu zakona o nacionalnim prakovima kojim se uređuju ciljevi, vrednosti, površina granice i režimi zaštite, upravljanje i održivo korišćenje nacionalnih parkova Fruška gora, Đerdap, Tara, Kopaonik i Šar planina.

U obrazloženju zakona, koji je podnela Vlada Srbije, navedeno je da se njime postiže kompetentnije i uspešnije prepoznavanje, identifikacija, očuvanje i održivo korišćenje prirodnih resursa, jačanje društvenog konsenzusa i širenje svesti u vezi javnog interesa zaštite prirode.

Na dnevnom redu sednice su još i Protokol o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum o slivu reke Save, Sporazum između vlada Srbiji i Maroka o saradnji iz oblasti veterine, Sporazum Mađarske i Srbije o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke informacije.

Razmatraće se i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića, izbor članova i zamenika članova skupštinskih odbora i Odluka o utvrđivanju sastava Parlametarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Poslanici su juče, prvog dana redovnog jesenjeg zasedanja, završili načelno razmatranje izmena i dopuna Zakona o turizmu i nekoliko međunarodnih sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar