U trendu

Skupština Srbije neće razmatrati amandmane na državni budžet za 2018. godinu

Poslanici u Skupštini Srbije potrošili su svo vreme namenjeno za raspravu u pojedinostima o predloženom državnom budžetu za 2018. godinu, tako da o podnetim amandmanima neće ni biti reči.

Vreme od 600 minuta je potrošeno posle tri dana rasprave o prvim tačkama dnevnog reda koje se tiču rebalansa državnog budžeta za 2017. godina, a utrošila ga je uglavnom vladajuća većina, obrazlažući više od 300 gotovo istovetnih svojih amandmana.

Pojedinim poslaničkim grupama i ovlašćenim predstvnicima poslaničkih grupa ostalo je svega još nekoliko minuta koji im pripadaju na osnovu broja poslanika u parlamentu. Te minute su poslaničke grupe „čuvale“ ne bi li uspele bar nešto da kažu o budžetu za narednu godinu.

Na osnovu toga reč us nakratko dobili šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i zamenik šefa poslaničke grupe Dveri Srdjan Nogo koji su kritikovali budžet i vlast.

Oni su negodovali zbog toga što je onemogućena rasprava u pojedinostima o najvažnijem zakonskom predlogu – državnom budžetu, a Radulović je ponovio da će „zbog kradje vremena“ podneti krivičnu prijavu.

Posle toga krenulo je prijavljivanje povreda skupštinskog Poslovnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.