U trendu

Skupština Srbije usvojila predloge zaključaka o izveštajima o radu nezavisnih institucija

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras većinom glasova pet predloga zaključaka o izveštajima o radu nezavisnih institucija u 2019. godini.

Za Predlog zaključka povodom razmatranja redovnog godišnjeg izveštaja Zaštitnika gradjana za 2019. godinu, koji je podneo Odbor za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, večeras je glasalo 178 poslanika, dok se tri prisutna poslanika nisu izjasnila.

Predlog zaključka povodom razmatranja redovnog godišnjeg izveštaja Zaštitnika gradjana za 2019. godinu, koji je podneo Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, podržalo je takodje 178 poslanika, a tri nisu glasala.

Za Predlog zaključka povodom razmatranja Izveštaja o sprovodjenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2019. godinu, koji je podneo Odbor za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, glasalo je 180 poslanika, dok jedan nije glasao.

Predlog zaključka povodom razmatranja redovnog godišnjeg Izveštaja poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2019. godinu koji je podneo Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, takodje je dobio podršku 180 poslanika, dok jedan nije glasao.

Za Predlog zaključka povodom razmatranja Izveštaja o radu Državne revizorske institucije za 2019. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, glasalo je 180 članova parlamenta, dok jedan prisutan poslanik nije glasao.

Pre glasanja je utvrdjeno da postoji kvorum potreban u danu za glasanje, odnosno prisustvo najmanje 126 od 250 poslanika.

Po završetku glasanja, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zaključio je Drugu posebnu sednicu u 12. sazivu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.