najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Skupština završila rad, sutra o 351 amandmanu na set ekonomskih zakona

Skupština Srbije završila je danas raspravu o zakonima iz oblasti obrazovanja i drumskog saobraćaja, a rad će nastaviti sutra u podne raspravom o 351 amandmanu koji su podneti na set ekonomskih zakona.

Najviše amandmana, čak 218 podneto je na izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama, a najmanje na izmene i dopune Zakona o javnom dugu – četiri amandmana.

Na prvu tačku, predlog Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije podneto je 85 amandmana, dok je 26 podneto na Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Na Zakona o Registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava podneto je osam amandmana, dok je po pet amandmana podneto na izmene i dopune Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama i na Zakon o obavljanju plaćanja pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica koja ne obavljaju delatnost.

Današnja rasprava u parlamentu, završena nešto pre 22 sata, protekla je u mirnom tonu, a većina poslanika pohvalila je Predlog zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i Predlog zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ocenivši da će omogućiti kvalitetniji i sigurniji prevoz putnika i robe.

Poslanici su najavili podršku i predlogu novog Zakona o udžbenicima i izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ocenjujući da je reč o “dobrim zakonima”, koji su deo reforme obrazovnog sistema.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike