U trendu

Skupština završila raspravu o amandmanima na zakone o saobraćaju

Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na set zakona o saobraćaju, a u 16.00 sati počela je sednica na kojoj poslanici postavljaju pitanja prvom zameniku premijera Ivici Dačiću i ministrima Vlade Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije došao na sednicu, a kako je najavio, ako završi obaveze biće prisutan u Skupštini Srbije posle 18.00 sati.

Poslanicima na pitanja odgovaraju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar odbrane Bratislav Gašić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Zasedanje koje je završeno nešto pre 15.00 sati obeležile su rasprave o konzervaciji i zatrpavanju bazilike, seči hrasta, ali i broju uloženih amandmana i njihovom „direktnom uticaju na rejting stranaka“.

Raspravu o rejtingu započeo je poslanik Nove Srbije Vladimir Pavićević navodeći da je za 15 meseci NS podnela 1.450 amandamna, od kojih je prihvaćeno stotinu, odnosno 6,9 odsto.

„A to je po analogijama koje pravim, po nekoj logici koju sledim 6,9 odsto podrške u biračkom telu“, rekao je Pavićević.

Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić rekao je da po broju amandmana nije tako vredan kao neki drugi poslanici, ali da je zato mnogo kvalitetetniji i efikasniji, te da je od 90 amandmana koje je podneo prihvaćeno 84 što znači 93,34 odsto podrške za SNS.

U toku rasprave, određena je i polučasovna pauza u radu zbog tehničkih problema sa mikrofonom.

Tokom sednice poslanik opozicione Nove stranke Zoran Živković je potpredsendici Vlade Srbije Zorani Mihajlović uručio, kako je naveo uznemirujuće dokaze o tome da je bazilka na trasi Koridora 10 kod Bele Palanke zatrapana, bez konzervatorskih radova.

Ona je odgovorila da je konzervacija uradjena po propisima i svim procedurama, i da su uznemiravajuće činjenice koje pominje Živković „delo fizičkih lica“.

Mihajlović je na sednici rekla i da država uvodi red u oblast drumskog transporta i da će novim Zakonom omogućiti još bolju konkurenciju i efikasniji rad transportnih preduzeća, zaštitu putnika i doprineti smanjenu sive ekonomije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.