SL: Opasne laže o nekakvoj „vanrednoj radnoj obavezi“

KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista osudila je večeras, kako ocenjuje, besmislene i opasne laži, da je u istitucijama Republike Srbije na severu Kosova i Metohije uvedena nekakva “vanredna radna obaveza”.

„Širenje ovih lažnih vesti dolazi kao deo besomučne kampanje koja se danima vodi protiv naše države, predsednika (Aleksandra) Vučića i Srpske liste, uglavnom plasiranih preko društvenih mreža i nekakvih portala koje finansira više ambasada koje, bez akreditacije Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu deluju u Prištini, koji bi, da su pravi medij i da su im namere čiste, prethodno tražili odgovor od tih srpskih institucija na KiM“, kaže se u saopštenju.

Plasiranje i širenje ovakvih deznformacija, navodi Srpaska lista, dolazi i od jednog monaha koji se odnedavno umesto molitvama bavi politikom, skrivajući se iza mantije.

„Ovakve dezinformacije u trenutnoj situaciji mogu poslužiti kao alibi svima onima kojima je u interesu destabilizacija i ugrožavanje mira na ovim prostorima, a izvori ovakvih lažnih vesti izazivaju opravdanu zabrinutost jer nam pokazuju koji su skriveni ciljevi i namere, i njihove i njihovih mentora“, saopštila je Srpska lista.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike