SL:Sramno ponašanje prema koleginici

KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista najoštrije je osudila verbalno nasilje kojem je na jučerašnjem neuspešnom protestu protiv Srbije u Gračanici, u organizaciji Đilasa, Jeremića i Rade Trajković, bila izložena novinarka RTV Gračanica Dragana Stanojević.

Srpska lista u saopštenju ocenjuje kao sramno da se novinarima upućuju reči koje imaju za cilj njihovo izlaganje poruzi i sprečavanje u obavljanju posla.

„Žalosti nas činjenica da su verbalni napadi došli od učesnika protesta Budimira Ničića, koji je i sam novinar sa Kosova i Metohije, inače angažovan kao dopisnik Glasa Amerike, i koji trenutno obavlja funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, ogranka UNS-a na KiM, a čija bi dužnost valjda trebalo da bude zaštita kolega novinara“, navodi SL.

Ta stranka istovremeno je uputila podršku svim novinarima na Kosovu i Metohiji koji, kako kažu, u izuzetno teškom uslovima objektivno informišu građane o dešavanjima na Kosmetu.

Od strukovnih udruženja očekuju da neselektivno stanu u zaštitu svih svojih kolega i u odbranu njihovog prava na profesionalan rad.

„Srpska lista se ponosi činjenicom da oko tri meseca traju različiti protesti srpskog naroda protiv taksi iz Prištine i na kojima novinari slobodno obavljaju svoj posao, bez obzira na uređivačku politiku njihovih medijskih kuća“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike