U trendu

Snimcima treba da se bavi istraga a ne javnost

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je, povodom objavljivanja snimka susreta Ivice Dačića i saradnika narko bosa Darka Šarića, da nije dobro kada takvi materijali procure u javnost i da time treba da se bave istraga.

„Ne bih voleo da se to bilo kome desi… Da je to deo sudskog postupka u kome bi se dokazala njegova krivica i da je osuđen zbog toga, pridružio bih se onima koji ga osuđuju. A sve dotle dok ga osuđuje javnost, a sam vrlo dobro znam kako to izgleda kad te osuđuje javnost, ja sam nekako na njegovoj strani“, kazao je Nikolić za rusku agenciju Sputnjik.

Povodom objavljivanja snimka na kojem se vidi susret ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana koji je osuđen na 11,5 godina zatvora zbog šverca droge, Nikolić je rekao da Dačić ne pripada Srpskoj naprednoj stranci koju on voli, ali da je sada na njegovoj strani.

„S te strane bih mogao da kažem: ‘E, dobro je — propašće jedna stranka’. Ali, ne mogu tako zato što je u pitanju čovek, porodica pa i drugi ljudi koji su oko njega, koji su u toj stranci“, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije istakao je da nikad nije učestvovao u takvim stvarima i da ne voli da se tako nešto dešava bilo kome.

„Ne mogu da kažem da volim Ivicu Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi. Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad to procuri u javnost onda je čovek već osuđen. Sad cela Srbija verovatno misli — pa vidiš ti ovo“, rekao je Nikolić.

On je ostavio mogućnost da Dačić nije znao s kime razgovara.

„Veoma je moguće da nije znao s kim razgovara ili možda vi danas razgovarate s nekim čovekom za kog bi se kroz dve-tri godine moglo da ustanovi da se danas bavio prodajem droge, oružja a da vi o tome ništa ne znate i da se pojavi u društvu i da vas neko snima“, naveo je Nikolić.

On je podsetio da je i on lično često bio meta „najodvratnijih napada“ usmerenih na njegovu porodicu, na funkciju koju obavlja ali da mu se još nije desilo da ga neko nekakvim snimkom ili na bilo koji drugi način poveže sa organizovanim, ili sa teškim kriminalom.

„Valjda bi bilo normalno u svakoj državi da se istraga vodi i da detalji istrage ne cure a da tužilaštvo odluči je li to delo za sankciju ili nije“, rekao je Nikolić za Sputnjik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar