U trendu

SNS: Narodne kuhinje neće biti ukinute

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) da se ukidaju narodne kuhinje u Beogradu.

„Sramne su i licemerne izjave funkcionera SDS-a, koji osim samoreklamiranja nisu u stanju bilo šta da ponude gradjanima. Priče da se narodne kuhinje ukidaju, lažne su i služe kao oružje u najprljavijoj kampanji, čiji je deo i SDS“, navodi se u saopštenju SNS-a.

Dodaje se da je broj socijalno ugroženih u Beogradu „povećan zbog loše i bahate politike koju je upravo predsednik SDS-a (kao predsednik Srbije) Boris Tadić vodio“.

„Zbog lažnih obećanja, loših i sumnjivih privatizacija kada je preko 400.000 ljudi ostalo bez posla. Gradska vlast, predvodjena Srpskom naprednom strankom, pokazala je kako se odgovorno i u interesu gradjana upravlja gradom. Pokazujemo kako se rešavaju problemi koje su prethodnici ostavili za sobom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će do okončanja postupka javne nabavke za narodne kuhinje socijalno ugrožena četvoročlana porodica dobijati mesečnu naknadu od 20.000 dinara.

Predsednik Gradskog odbora SDS-a Aleksandar Ivanović izjavio je ranije danas da je skandalozna odluka gradonačelnika Beograda Siniše Malog i Sekretarijata za socijalnu zaštitu da se ukinu obroci u narodnim kuhinjama za 10.000 najugroženijih gradjana.

Televizija N1 juče je objavila da će korisnici narodnih kuhinja u Beogradu ubuduće dobijati novac, odnosno 168 dinara dnevno, umesto hrane.

Gradonačelnik Siniša Mali danas je rekao da je to samo privremeno rešenje, do okončanja postupka javne nabavke za pripremu obroka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar