U trendu

SNS osudila današnji protest ispred TV-Pink i napad na novinarku

Srpska napredna stranka (SNS) osudila je kako se navodi, „brutalni fizički napad pristalica pokreta Boška Obradovića i Milana Stamatovića na novinarku RTV Pink, Gordanu Uzelac, kao i skandalozno i primitivno divljanje malobrojnih pristalica Obradovića i Stamatovića ispred te medijske kuće“.

SNS je u saopštenju navela da je Gordana Uzelac „brutalno prebijena samo zato što je novinarka RTV Pink i samo zato što je profesionalno radila svoj posao“.

„SNS je više puta upozoravala na nasilničko ponašanje Boška Obradovića i njegovih koalicionih partnera, oštro osudjivala skandalozne pretnje, poput onih ‘proći ćete kao Milanović’, ‘vešaćemo vas na bandere’, ‘dobićete metak u čelo’, ‘pišaćemo vam na grobove’ i mnogih drugih, koji su danas kulminirali prebijanjem novinarke“, piše u saopštenju.

Srpska napredna stranka ocenila je i da je „sramno što i sada, kada na delu imamo otvoreno siledžijstvo prema novinarki RTV Pink, i dalje ćute medijska udruženja, civilni sektor i opozicione stranke“.

Na današnjem protestu Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink došlo je do incidenta kada je jedan od učesnika skupa fizički napao novinarku te televizije Gordanu Uzelac posle čega je došlo do opšteg komešanja.

Kako je javila reporterka agencije Beta, obezbedjenje televizije Pink je potom gurnulo na zemlju jednog učesnika skupa.

Incident je ubrzo završen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar