U trendu

SNS osuđuje pretnje bivšoj funkcionerki Dveri

BEOGRAD – Srpska napredna stranka saopštila je da najoštrije osuđuje brutalno prebijanje Jelene Đorđević, funkcionerke Dveri iz Niša, kao i pretnje, praćenje i zastrašivanje nje i njene porodice.

SNS poziva nadležne državne organe da što hitnije reaguju i obelodane javnosti sve detalje ovog „skandaloznog nasilja i mučkog prebijanja“.

„Nažalost, nismo iznenađeni svedočenjem Đorđevićeve da je upravo lider Đilasovog i Jeremićevog Saveza, vođa Dveri, Boško Obradović lično učestvovao u organizovanju i podstrekivanju ovog monstruznog fizičkog napada, i to samo zbog toga što je Đorđevićeva donela odluku da napusti pokret Dveri“, navodi SNS u saopštenju.

Podsećaju i da je Obradović napao ranije članicu RIK-a, da je fizički nasrnuo na novinarke, na predsednicu Skupštine Srbije…te poručuju da Srbija ne sme tolerisati bilo koji oblik nasilja, posebno nad ženama.

„Molimo sve nadležne institucije da konačno pokažu svim građanima da je Srbija slobodna i demokratska država u kojoj se najoštrije kažnjava nasilje, bez obzira ko je naručilac, učinilac i žrtva, i da svima pošalju poruku da bez obzira na milione evra koje su stekli na kriminalan način, Đilas, Jeremić, Obradović i slični nisu zaštićeni od zakona i pravde“, navodi SNS u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike