SNS: Planirana trasa metroa na pravcu sa najvećim razvojnim potencijalom u Beogradu

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je prva planirana trasa budućeg metroa, koja bi počela u Makiškom polju, bila „na pravcu koji ima najveći razvojni potencijal u gradu, ali i u delu grada koji je najopterećeniji saobraćajem“.

Ocenjujući kao „skandaloznu“ izjavu lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca da je projekat prve trase metroa „potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti“, SNS je navela da je gradska vlast o metrou konsultovala saobraćajnu struku, ali i osluškujući potrebe gradjana.

„Šutanovcu je promašaj sve što nije na vračarskom pašnjaku, i od čega njemu ne ostane 300.000 evra na računu. Skandalozno je da on govori o neznanju, budući da je odgovorna gradska vlast predvodjena SNS-om po pitanju metroa konsultovala saobraćajnu struku, ali i osluškujući potrebe gradjana“, piše u saopštenju.

Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda liste DS-Nova stranka  Dragan Šutanovac je danas tokom razgovora sa stanovnicima opština Čukarica i Rakovica ocenio da je projekat prve trase metroa koja bi počela u Makiškom polju „potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti“.

„Ubedjuju javnost da je jedina opcija da se gradi metro tamo gde nema ničega, na zaštićenom vodoizvorištu. Umesto da rešavaju ozbiljne infrastrukturne probleme u vezi sa zastarelom putnom infrastrukturom i brojem neophodnih autobusa, Vesić i Mali su našli nov način da javnost obmanjuju sumanutim projektima“, izjavio je Šutanovac a preneo DS.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike