U trendu

SNS pozvala pristalice da ne podležu provokacijama Jankovića i družine

Srpska napredna stranka (SNS) je večeras saopštila da je samo sutrašnje okupljanje svojih pristalica prijavila u skladu sa zakonom, i pozvala ih da sutra ne podležu provokacijama, već da „mirno i dostojanstveno daju podršku izabranom predsedniku Srbije i lideru stranke Aleksandru Vučiću“.

Reagujući na optužbu lidera Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića da „režim“ namerava da izazove incidente na sutrašnjem protestu u 18.00 u Beogradu koji opozicione stranke i udruženja gradjana organizuju jer Vučić postaje predsednik, SNS je ocenila da su Janković i „njegova družina“ od predsedničkih izbora, „kada su shvatili da nisu uspeli da prevare gradjane Srbije, čine sve kako bi došlo do krvoprolića na ulicama“.

„Pokušavali su na sve načine da izazovu nemire i nestabilnost u Srbiji za vreme predizborne kampanje i tokom izbornog dana“, naveo je SNS.

SNS je dodao da su „svi iz bivšeg DOSovskog režima“ pokazali da su sposobni ne samo da „kradu narodne pare i lažu gradjane“, već da će ostati upamćeni u političkoj istoriji Srbije i po tome što „ne znaju čak ni da dostojanstveno priznaju narodnu volju i poraz na izborima“.

„I biće jedini, pored Slobodana Miloševića, koji organizuju kontra-mitinge“, naveo je SNS.

Pokret slobodnih gradjana organizuje sutra u 18 sati protest na Trgu Repbulike u Beogradu zbog, kako su naveli, „uvodjenja diktature u Srbiji kroz ceremoniju lažnog krunisanja Aleksandra Vučića“.

Pokret je najavio da će u protestu učestvovati i predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri, Socijaldemokratske stranke, organizacije Vuka Jeremića, Pokreta za zdravu Srbiju Milana Stamatovića, Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija, Hrvatskog gradjanskog saveza, Šumadijske regije, Madjarskog pokreta, Novog Pokreta iz Novog Pazara, udruženja Protiv diktature.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.