SNS skuplja potpise da Jeremić dobije ulicu u Njujorku

BEOGRAD – Srpska napredna stranke (SNS) organizovala je danas u Beogradu akciju prikupljanja potpisa građana kako bi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić dobio ulicu u Njujorku, ali i da bi podsetila na „uspehe“ bivšeg ministra spoljnih poslova kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Naime, SNS je na taj način reagovao na inicijativu Jeremićeve stranke pod nazivom „Jedan potpis menja sve“ u okviru koje prikupljaju potpise građana protiv potpisivanja sporazuma kojim bi, navodno, Srbija omogućila Kosovu da postane član UN.

Član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević je rekao da je potpis Jeremića kao ministra spoljnih poslova Srbije „zaista menjao sve“ i da su skoro sve zemlje koje je posetio obavljajući tu funkciju priznale nezavisnost Kosova.

„Jeremić mnogo bolje poznaje Njujork nego Beograd i SNS želi da mu pomogne da dobije ulicu u tom gradu. Tu smo i da podsetimo građane na njegov „uspeh“ kao ministra spoljnih poslova i da Vukov potpis menja sve“, rekao je Petronijević novinarima u Knez Mihailovoj ulici.

On je kazao da su se članovi SNS okupili i kako bi skupili novac da Jeremić otputuje u Berlin „po novih 200.000 evra“ od ambasade Katara.

„Pošto Jeremić leti biznis klasom, treba će nam vremena da prikupimo taj novac, ali polako. Kad prikupimo novac, predaćemo ga Narodnoj stranci da njihov lider može lakše da ode da pregovora o novcu koji mu očigledno treba, a verovatno je i onih 200.000 evra potrošio“, kazao je Petronijević.

Kako je rekao, SNS današnjom akcijom želi da pokrene inicijativu da se donese zakon koji će, kaže, omogućiti Jeremiću da se bavi konsaltingom.

„Videli smo u medijima da su međunarodni tajkuni optuženi za pranje novca sarađivali sa njim, pa predlažemo da se donese zakon da Jeremić može na miran način da se bavi konsalting uslugama“, naveo je Petronijević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike