U trendu

Socijaldemokrate i Narodni pokret Srbije zajedno protiv vlasti

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić  i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić potpisali su danas u Nišu Sporazum o strateškoj saradnji, tako da će ubuduće predstavljati jedinstveni politički blok.
Lider SDS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da će se ta stranka i Narodni pokret Srbije zajedno boriti protiv aktuelne vlasti i zajedno afirmisati ideju građanske i pomiriteljske Srbije, kao i Srbije koja je usmerena na razvoj.

„Mi želimo da promenimo Vladu jer smatramo da veoma loše radi svoj posao. U periodu od 2008-2012. godine Srbija se po stopi rasta nalazila na drugom mestu u regionu a sada se nalazi na poslednjem“, istakao je Tadić.

On je istakao da SDS zajedno sa svojim političkim partnerima mora da stane na put lažima i obmanama građana o reformama i investicijama.

On je podsetio da je SDS do sada potpisao sporazum o saradnji sa strankom Zeleni Srbije, i strankom Zapadna Srbija, a pri kraju je pregovora sa Liberalno-demokratskom partijom.

„Moguća je saradnja i sa Demokratskog strankom, ali uz određene vrednosne preduslove. Ne mogu da sarađujem sa ljudima koji ne ispunjavaju te preduslove“, rekao je Tadić.

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroljub Aleksić najavio je da su mogući i novi sporazumi novoformiranog političkog bloka sa drugim strankama. On je rekao da te stranke moraju da predstavljaju istinsku opoziciju i da dele iste vrednosti.

„Želimo da ljude mobilišemo protiv ovoga što se u Srbiji dešava, a to je da građani biraju između hleba i lekova, da je tema prvo, a ne treće dete i da 32.000 ljudi godišnje odlazi iz Srbije. Srbijom se vlada strahom i apatijom. To je Vučićeva Srbija protiv koje se mi borimo“,  rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.