U trendu

Socijalisti pozvali partnere iz SNS na poligraf

Članovi Socijalističke partije Srbije koji su u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom na vlasti u Gornjem Milanovcu, zatražili su da zajedno idu na poligraf i da pitanja postavljaju novinari.

Zamenik predsednika Opštine Miroslav Milovanović (SPS) negirao je tvrdnje da je sadašnja vlada Srbije dala 200 miliona za izgradnju ulica i nekih puteva u Gornjem Milanovcu.

On je objasnio da je istina da je potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mhajilović obećala opštini 50 miliona dinara za puteve, a te pare nikada nisu stigle niti su putevi uradjeni.

„Za sve postoji dokumentacija i spreman sam da je u svakom trenutku bilo kome pokažem i zahtevam da zajedno idemo na poligraf a da novinari postavljaju pitanja, kao i o drugim temama“ rekao je Milovanović.

Odmah je stigao odgovor iz SNS, koji nisu protiv predloga ali traže od svojih koalicionih partnera da odgovore na „neke nerešene afere čiji su akteri SPS i grupacije okupljene oko njih“.

Oni su za poligraf predložili osam pitanja, medju kojima je i odgovor kako je nestao skip Javnog preduzeća za puteve i koje odgovoran za propast deterdženta iz robnih rezervi čija je vrednost sedam miliona dinara.

Tu su i pitanja o partijskom zapošljavanju i plaćanje vansudskih poravnanja iz budžeta i na kraju:“Zašto predsednik opštine (SPS) nije dočekao premijera Vučića kada je probijan tunel Savinac na delu auto-puta Ljig – Preljina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.