Sporazum sa narodom nisu potpisali građani, a ni osnivači SzS

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da ni građani, ali ni pojedini osnivači Saveza za Srbiju, nisu potpisali Sporazum sa narodom koji je objavljen 6. februara i ocenio da je to „prevara naroda“.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu upitao kako izgleda potpis naroda na tom sporazumu, te dodao da ga nisu potpisali ni onivačci Saveza za Srbiju Zoran Lutovac, Slaviša Ristić, Milan Stamatović, pa ni Dragan Đilas.

„To su ljudi koji kažu da žele da menjaju Srbiju, da predvode građane Srbije u borbi protiv strašne diktature Aleksandra Vučića, koji kažu da su potpisali sporazum sa narodom. Nigde potpisa naroda a što je još čudnije, ni njihovih potpisa. To se zove prevara naroda, smejanje u lice građanima Srbije“, rekao je Martinović.

To pokazuje, istakao je, da ih neće narod.

„Ko da potpiše ugovor sa Đilasom koji je za nekoliko godina koliko je bio direktor nacionalne kancelarije predsednika države zaradio 500 miliona evra, sa Jeremićem koji je sam sebi isplaćivao devizne dnevnice i postavio ono sumanuto pitanje Međunarodnom sudu pravde o KiM“, rekao je Martinović.

On je rekao i da „ćevap-poslanici Dragana Đilasa i Vuka Jeremića“, nastavljaju bojkot rada parlamenta tako što navodno bojkotuju sednicu, ali ne i blagajnu, platu, paušal ni putne troškove, kao ni putovanja u inostranstvo.

To su, kaže, Nenad Božić, Gorica Gajić, Vladimir Đurić, Aleksandra Jerkov, Dragan Vesović.

„Pojedini poslanici koji navodno bojkotuju sednice ne bojkotuju putovanja u inostranstvo, dobijaju devizne dnevnice, pa je tako Maja Videnović uputila zahtev Odboru za spoljne poslove da putuje u SAD u martu o trošku građana Srbije“, rekao je Martinović.

On je rekao i da je poslanik Aleksandar Stevanović, koji navodno bojkotuje rad parlamenta, u Ričmondu u SAD na studijskoj poseti koju plaća parlament.

Upitan koliko iznosi poslanička dnevnica, Martinović je rekao novinarki da to pita Aleksandru Jerkov, jer on ne zna, budući da, kaže, ne prima platu u parlamentu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike