U trendu

Sprečen šverc cigareta sakrivenih u krovu autobusa i kombija

BEOGRAD – Carinici su u vanrednim kontrolama, na autobuskoj stanici u Beogradu, kod mesta Bogutovac i na izlazu graničnog prelaza Horgoš, zaplenili skoro 115.000 krijumčarenih cigareta i oko 80 novih šrafilica i brusilica.

Reč je o kontrolama obavljenim 3. avgusta i zanimlivo je da je u dva slučaja reč o autobusima istog prevoznika iz Zubinog Potoka, saopštila je Uprava carine.

U prvom slučaju je na dolaznoj autobuskoj stanici u Beogradu zaustavljen autobus kuršumlijskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Zubin Potok – Beograd.

Zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, autobus je pod pratnjom sproveden do Terminala Beograd, gde je najpre izvršena kontrola mobilnim skenerom.

Analiza slike je ukazala na nepravilnosti u predelu krovne konstrukcije ispod ventilacije.

Ručnim pregledom je iz šupljina autobuskog krova izvađeno 110.000 cigareta „Pall Mall“, „Bouture“, „Calypso“ i „De Santis“, bez akciznih markica.

Istog dana je kod mesta Bogutovac radi kontrole zaustavljen autobus istog prevoznika, koji saobraća od Kosovske Mitrovice do Beograda.

Tom prilikom je u prostoru za alat pronađeno oko 80 novih šrafilica i brusilica, bez bilo kakve prateće dokumentacije, očigledno namenjenih daljoj preprodaji.

Nešto kasnije istog dana i na graničnom prelazu Horgoš su otkrivene krijumčarene cigarete, ovoga puta u kombiju prijepoljskih registarskih oznaka koji se uputio ka Nemačkoj.

Vozač i putnici pomenutog kombija su prilikom izlazne kontrole rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljan pregled koji je usledio, pokazao je da se u šupljinama krovne konstrukcije iznad kabine vozila nalaze sakrivene cigarete.

Carinici su tom prilikom pronašli ukupno 4.400 sakrivenih cigareta marke „Marlboro“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike