U trendu

Sprečen šverc dvije tone hašiša, za koji se sumnjiči 11 crnogorskih državljana

U medjunarodnoj akciji, u italijanskim teritorijalnim vodama, zaplenjene su dve tone hašiša za čije krijumčarenje je osumnjičeno i privedeno jedanaest crnogorskih državljana, pripadnika kriminalne grupe, saopštila je danas Uprava policije Crne Gore.

Brod sa hašišom zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama, a droga je otkrivena na inicijativu crnogorske policije u akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge (DEA), navodi se u saopštenju policije Crne Gore.

Droga nije krijumčarena preko teritorije Crne Gore, ali nadležni sumnjaju da je hašiš krijumčarila organozovana kriminalna grupa sastavljena od jedanaest crnogorskih državljana čiji je identitet poznat i koje je privela policija Italije, dodaje se u saopštenju.

Policija Italije je privela M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnike jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliska lica, precizirano je saopštenjem.

Na osnovu dosadašnje istrage se sumnja da se kriminalna grupa predstavljala kao posada broda koja ispituje podmorje, te da su planirali da na brod koji je isplovio iz crnogorske Luke Zelenika, po njegovom dolasku u Maroko, ukrcaju dve tone hašiša koji bi prokrijumčarili pomorskim putem u Libiju, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar