U trendu

Sputnjik napao Čanka nakon izjave o mogućoj ulozi Rusije u ubistvu Ivanovića

Ruska agencija Sputnjik (Sputnik) napala je u kolumni predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka nakon njegove izjave da treba postaviti pitanje da li ubistvo Olivera Ivanovića odgovara političkom interesu Rusije na Balkanu.

„Ni pet sati od kada sam postavio pitanje da li ubistvo Olivera Ivanovića odgovara političkom interesu Rusije na Balkanu, ruski plaćenici mi šalju poruku mojom fotografijom sa članom moje porodice. Znam šta je poruka, ali da zaćutim ćete morati i meni da pucate u ledja“, napisao je Čanak na Tviteru.

Sputnjik je objavio kolumnu „Putin nije Karleuša: Nenad bi da napuni čanak pa zamahnuo na Rusiju“, autora Nenada Zorića, koja je bila ilustrovana fotografijom na kojoj se, pored Čanka, vidi i njegov 19-godišnji sin Milan.

Nakon Čankove objave na Tviteru, Sputnjik je uklonio tu fotografiju i postavio novu, na kojoj se vidi samo Nenad Čanak.

Potom je LSV poručila toj ruskoj medijskoj kući da neće uspeti da zaplaši predsednika te stranke Nenada Čanka

„Čanak i LSV nikada u proteklih 28 godina nisu ćutali, pa neće ni sada. A pogotovo nas neće ućutkivati Putinovi propagandisti“, naveo je LSV.

LSV u saopštenju ocenila i da fotografija Čanka sa sinom nije bila slučajna.

„Ruska propagandna mašinerija na taj način pokušava zaplaši i Čanka i LSV i svakoga drugog ko bi se usudio da upozori na činjenice koje je Čanak danas predočio, počev od interesa za destabilizacijom regiona i dobijanjem diplomatskog statusa za ruski centar u Nišu, do podrške ekstremistima i načina na koji su došli do Naftne industrije Srbije“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)