U trendu

Srbija će insistirati na formiranju ZSO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je interes Srbije da se Zajednica srpskih opština (ZSO) što pre formira.

„Nama je interes da se to što pre formira i mi ćemo na tome insistirati“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naveo da očekuje da se „svi vrate ka realizaciji onoga što je dogovoreno Briselskim sporazumom“.

O tome da je tražio hitan sastanak sa premijerom Srbije i liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o nastavku saradnje SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je Dačić predsednik, on je kazao će zajednički sastanak biti u narednim danima ili posle praznika.

„Nisam tražio hitan sastanak pisanim putem, nisam poslao nikakvo pismo. Mi smo se više puta dogovarali da napravimo zajednički sastanak koji zbog zajedničkih obaveza nije još održan. Videćemo da li će biti u narednim danima ili posle praznika“, rekao je Dačić.

Upitan da prokomentariše koliko će još trajati migrantska kriza, ministar je odgovorio da je to pitanje na koje „niko u svetu“ ne može da odgovori.

„Verovatno ta kriza neće trajati tako kratko, ali se nadam da će svi biti u prilici da daju zajednički odgovor“, dodao je Dačić.

Dačić je ocenio i da će to što su neke zemlje u okruženju počele da naručuju balističke rakete „svakako zahtevati odgovor Srbije“.

„To je potpuno suprotno globalnoj tendenciji razoružanja i svakako će zahtevati odgovor Srbije“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne zna zašto bi neko u regionu uzimao balističke rakete.

„Verujem da ćemo u budućnosti razgovarati o tom pitanju, ili će oni odustati od toga, ili ćemo mi morati da pronadjemo odgovor i na to“, rekao je Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Sputnjik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar