najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija je sidro stabilnosti u regionu

Američki ambasador Kajl Skot izjavio je danas u Kraljevu da je Srbija “sidro stabilnosti u regionu”.

“Situacija je dosta stabilna, iako imamo izbore. Videćemo šta će biti posle izbora u Srbiji koja je već na pravom putu prema Evropskoj uniji, a mi želimo da uradimo sve što možemo kako bismo pomogli Srbiji na tom putu”, rekao je američki ambasador.

Kajl Skot je na Fakultetu za mašinstvo i gradjevinarstvo posetio laboratoriju “3D Impuls” za razvoj 3D štampe, vrednu milion evra, istakavši da je ponosan na partnerstvo tokom osnivanja te laboratorije.

“Veoma sam ponosan što smo bili partneri, ali ponosan sam i na partenerstvo nauke i privatnog sektora, posebno malih i srednjih preduzeća, jer je to baza ekonomskog rasta u svetu, a Srbija može biti kompetitivna u tome”, rekao je Skot.

Rukovodilac laboratorije “3D Impuls” Snežana Ćirić Kostić kazala je da je ta laboratorija za potrebe malih i srednjih preduzeća Raškog, Rasinskog i Morivačkog okruga, tokom 2012. i 2013. godine, davala besplatne usluge.

“Posle tog perioda počeli smo sa komercijalnim radom u celoj Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, kao i za poznate svetske auto industrije”, kazala je Ćirić Kostić.

Laboratorija “3D Impuls” bavi se primenom digitalnih tehnologija u razvoju novih proizvoda, u okviru projekta “Upravljanje inovacijama za nove proizvode” .

Osnivanje labortorije finansijski su podržali Evropska unija i američka organizacija USAID, uz sufinansiranje gradova Kraljeva i Čačka.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike