U trendu

Srbija mora da nastavi svoj evropski put

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da nastavi da razgovara sa Evropom i da nastavi svoj evropski put. 

Na konferenciji za novinare posle sednice Vlade o nameri Vlade Kosova da preuzme srpsku imovinu u pokrajini, Vučić je rekao da Srbija „nikome neće dozvoliti da je gaze, ali da neće ići u sukobe“.

„Neću teške reči, hoću da nadjemo zajednički jezik“, rekao je Vučić i dodao da je Srbija spremna na kompromise ali da su za postizanje kompromisa potrebne dve strane.

Vučić je rekao da je još u izbornoj kampanji rekao gradjanima da će, ako ga podrže na izborima, voditi Vladu koja će držati zemlju na evropskom putu i koja neće uvoditi sankcije Rusiji. 

On je dodao da je Srbija „digla glavu iznad vode“ ali da su joj „usta i dalje pod vodom“ i da, u takvoj situaciji, ne može „da se bije sa celim svetom“. 

Premijer je rekao da želi da nastavi da otvara fabrike i zapošljava nove radnike, kao što će se to uskoro dogoditi u Kruševcu, Kraljevu, Kikindi i Jagodini. 

„Kada se busamo mnogo u prsa, dodjemo do pitanja kako ćemo da platimo penzije, jer i dalje 43 odsto finansiramo iz budžeta. A to mora da se zaradi“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.