najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija nije ruska provincija

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručio je danas da “Srbija nije ruska provincija” i da joj ne treba mešanje zvaničnika Rusije u odluke o saradnji sa NATO-om.

Kako je naveo Kostreš, pre samo mesec i po dana zvaničnici Rusije su krajnje neprimereno poručivali da Skupština Srbije treba da utiče na rad parlamenta Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.

“Sada nam još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti. Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Rusije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem”, poručio je Kostreš.

Dodao je da će Srbija sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO-om, te da kada se radi o ovoj i drugim sličnim temama, nisu neophodne “nikakve opomene iz drugih država”. 

“Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Rusije to shvate i prestanu da se ponašaju na nedoličan način”, naveo je Kostreš.

(Beta)

1 komentar
  1. Dragan

    Bolje bi joj bilo da jeste. Bilo bi više reda i sigurnosti, a ovakvi bi otišli tamo gde im je i mesto.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike