najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija nikada neće priznati Kosovo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Moskvi da Srbija nikada neće priznati Kosovo, čak i ako ne bi mogla da udje u EU.

„Srbija vodi pregovore sa EU i sa Prištinom i trudi se da svi ljudi na Kosovu žive bolje, i u tome nas podržava Rusija. Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova, čak i ako ne budemo mogli da udjemo u EU“, rekao je Nikolić u intervjuu Rusija 24, odgovarajući na pitanje da li ulazak Srbije u EU označava odbacivanje mogućnosti povratka Kosova.

Po njegovim rečima, većina stanovništva podržava ulazak u EU. Naveo je da je narod „razuman“ i da želi da očuva veze sa Rusijom i istovremeno bolji život u okviru EU.

„Pritom, nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. U sukobu Rusije i EU, stradaju i Rusija i EU i Srbija. EU hoće da nas privuče na svoju stranu, ali mi se ne damo, saradjujemo i sa Rusijom i sa EU, i kada nam stave uslov počinjemo da sumnjamo da nam žele dobro.“

Nikolić je izrazio nadu da će sporovi izmedju EU i Rusije uskoro biti rešeni.

Tomislav Nikolić razgovaraće danas, drugog dana radne posete Moskvi, s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike