U trendu

Srbija posvećena ulasku u EU

Premijer Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s poslanicima Evropskog parlamenta iz redova Evropske narodne partije (EPP) izjavio da Srbija ostaje potpuno posvećena ispunjavanju svog spoljnopolitičkog prioriteta – punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

Vučić je evroposlanicima zahvalio na podršci na evropskom putu i upoznao ih s reformama koje sprovodi Vlada, ne bi li unapredila privredu i društvo, a kako bi Srbija postala organizovana i uspešna država, saopštila je Vlada Srbije.

Potpredsednica EPP grupe Sandra Kalnjete je rekla da s optimizmom gleda na napredak Srbije i da su ona i njene kolege impresionirani uspešnim pripremama za otvaranje poglavlja. Takođe je pohvalila način na koji Srbija pristupa migrantskoj krizi.

Eduard Kukan je pohvalio saradnju koju ima sa Srbijom i istakao ulogu premijera i Vlade u održanju regionalne stabilnosti kao i ostvareni napredak na evropskom putu, navodi se u saopštenju i dodaje da je evroposlanik rekao da Srbija treba da dobije priznanje za ono što je do sada postigla.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar