najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija se nalazi u ozbiljnoj i teškoj poziciji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija nalazi u ozbiljnoj i teškoj poziciji i da neko spolja pokušava da je destabilizuje.

“Srbija se nalazi u ozbiljnoj i teškoj poziciji. Dok iznutra uredjujemo kuću, neko spolja pokušava da nas destabilizuje. Nekome očigledno smeta što više nismo džak za udaranje i što više nismo zemlja koja propada i bankrotira. Brine me što sve manje toga zavisi od nas”, rekao je Vučić za “Večernje novosti”.

On je povodom zahteva EU da se preda imovina Srbije na Kosovu i Metohiji Albancima, rekao da veruje da je u politici uvek moguć kompromis.

“Verujem da je u politici uvek moguć kompromis i da možemo odgovorno da nastavimo svoj evropski put, ali je apsolutno tačno da se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji”, rekao je Vučić.

On je kazao da ne veruje da su Albanci sami pokrenuli pitanje “Trepče”, a da “neko na to nije blagonaklono pogledao”.

Na pitanje šta ako neko na silu pokuša da preuzme “Trepču” i faktički sever Kosova, on je kazao da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir i stabilnost.

“Nadam se i verujem da niko neće pokušati da primeni silu. U slučaju da to neko pokuša, ta njihova sila će biti nedovoljna. Tačka. Svi koji me poznaju i koji su čuli moje reči, dobro su shvatili tu poruku. Ne zaboravite i da sam nekim drugim rekao da neće biti nove Oluje. Neka niko ne pomisli da će biti jednostavno i lako tući srpski narod. To vreme je prošlo. Prihvatamo bezbroj kompromisa i nikog nećemo da diramo. Ali, uništenje i progon srpskog naroda nećemo dozvoliti”, naveo je premijer.

On je povodom otkazivanja posete ruskog premijere Dimitrija Medvedeva rekao da je Medvedev dobrodošao kad god bude poželeo i ponovio da je Srbija za evropski put, ali da ima i dobre odnose sa Rusijom i da toj zemlji neće uvoditi sankcije.

Govoreći o predsedničkim izborima, on je ponovio da će Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, za šest meseci odlučivati o kandidatu i da će podržati “čoveka za koga misli da vredi”.

On je ponovio i da neće da se kandiduje za predsednika, kao i da predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobro obavlja svoj posao.

Vučić je kazao i da će zapad imati više svojih predsedničkih kandidata, ali da će reći da to nisu njihovi kandidati.

“Više od izbora zapada, istoka i ostalih, verujem u pobedu našeg naroda”, dodao je on.

Na pitanje zašto je izostala politička odgovornost za slučaj “Savamala”, Vučić je rekao da je u tu temu uloženo 4,5 miliona evra kako bi se napravila kampanja.

“Da se nije desila Savamala našli bi neku drugu temu za rušenje vlade. Naravno da treba utvrditi svaku vrstu odgovornosti, ali takvih dogadjaja ima na stotine dnevno. Neću da se povlačim zbog tri bespravno podignute barake koje je neko na najgluplji način srušio”, istakao je premijer.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike