Srbija želi bolju saradnju sa Švajcarskom

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa federalnim kancelarom Švajcarske konfederacije Valterom Turnerom da Srbija želi bolju saradnju sa tom zemljom, pogotovo u ekonomiji.

„U Srbiji trenutno posluje 190 švajcarskih kompanija i nadamo se da će se uskoro taj broj povećati. Sprovodimo teške reforme kako bi poboljšali poslovnu klimu i postali privlačna investiciona destinacija“, rekao je Vučić, a saopštila je Vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Kancelar Turner je ocenio da je saradnja dve zemlje na najvišem nivou i da je dolazak današnje delegacije kancelara 20 kantona znak da Švajcarska o Srbiji razmišlja kao o ozbiljnom partneru.

On je pozdravio spremnost i zalaganje Srbije da održi stabilnost regiona zapadnog Balkana, kao i napore Srbije tokom migrantske krize.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o konferenciji o dualnom obrazovanju koja će biti održana 22. juna u Švajcarskoj u Vinterturu, kao i o preuzimanju dobre prakse iz obrazovnog sistema Švajcarske. Kancelar Turhner ukazao je na značaj učešća premijera Vučića na konferenciji 22. juna.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar