U trendu

Srdjan Marković: Slika ove vlasti jesu pesnice na mlade ljude

Organizator protesta „Jedan od pet miliona“ Srdjan Marković, koga je pretuklo obezbedjenja zgrade Predsedništva Srbije, kazao je danas da ne postoji nikakav zakon koji bi se odnosio na ogradu ispred zgrade Predsedništva, da ga je obezbedjenje tuklo bez ovlašćenja, kao i da nije bio upozoren o primeni sile.

Marković je u „Danu uživo“ za televiziju N1 kazao da to obezbedjenje nema ovlašćenja van objekta koji štite.

„To je moja lična odluka, ne želim da dozvolim da nas više ugnjetavaju“, rekao je Marković za N1. On je naveo da je to bila njegova odluka nakon što je policija prekršila, kako je kazao, prethodni dogovor.

On je rekao da su prvo kontaktirali sa policijom i da im je bilo potvrdjeno da ostaje dogovor, kako je naveo, da ostave 42 tačke Stručnog tima protesta „Jedan od pet miliona“ na stepenicama Predsedništva Srbije i da je ta ista osoba na kraju rekla da dogovor više ne važi.

„Ja ne znam zašto je bio problem da ostavimo te 42 tačke“, rekao je Marković za N1 i dodao da je cilj te akcije bio da predsedniku Srbije „ostave zahteve da uzme i pročita, pošto je naveo da demonstranti nemaju nikakve zahteve“.

On je najavio da će gradjane pozvati na bojkot predstojećih izbora ukoliko se ne usvoje „42 tačke do 1. septembra“.

„Slika ove vlasti jesu pesnice na mlade ljude“, rekao je Marković i dodao da zahteva da se zaključi ko je „naterao vojsku da bije gradjane na subotnjem protestu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.