U trendu

Srpska lista prijavila kandidate za lokalne izbore u oktobru

Kandidati Srpske liste za predsednike deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji prijavili su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini svoje kandidature za predstojeće opštinske izbore, javlja RTS.

Istovremeno su za lokalne izbore 22. oktobra predati spiskovi odborničkih kandidata za skupštine u deset srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je da se na listi kandidata nalaze „odgovorni, hrabri i čestiti ljudi“.

„Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku gradjana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije“, rekao je Rakić u Prištini posle predaje liste kandidata.

On je dodao da duboko veruje da će gradjani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na tim prostorima.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska lista imaće kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su Srdjan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar