U trendu

Srpska liste će podržati kandidata koalicije okupljene oko DPK

Portparol Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da će poslanici Srpske liste prisustvovati nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova u četvrtak, 10. avgusta, i da će podržati kandidata koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova.

„Mi insistiramo da se ovaj proces što pre završi kako bi počeli sa rešavanjem problema sa kojima se gradjani suočavaju“, rekao je Simić za radio Slobodna Evropa.

Činjenica je da odlukom Ustavnog suda iz 2014. mesto predsednika Skupštine pripada opciji sa najvećim brojem poslaničkih mesta, a u ovom slučaju to je koalicija DPK, Alijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj, i Inicijative za Kosovo, rekao je Simić.

„Da li je to Kadri Veselji, ili neko drugi iz koalicije, svako koga u skladu sa zakonom predloži koalicija koja ima najveći broj poslanika, dobiće podršku Srpske liste, apsolutno poštujući zakon i odluku Ustavnog suda“, istakao je Simić.

On dodaje da to treba da urade i ostale političke partije.

„Zašto to nisu uradili, to je pitanje za njih. Ja lično mislim da je u pitanju neka politička igra kojom se sprečava formiranje institucija“, dodao je Simić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike