najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srpske, mađarske i austrijske patrole na granici s Makedonijom

Od sledeće nedelje zajedničke mobilne patrole srpske, mađarske i austrijske policije patroliraće duž granice Srbije i Makedonije, dogovorili su danas direktori srpske i mađarske policije Milorad Veljović i Karolj Pap u Segedinu.

“Na granici Srbije s Makedonijom, već od ponedeljka, sa srpskim policajcima biće prisutno i 20 kolega iz Mađarske sa četiri vozila s najnovijim termovizijskim kamerama”, precizirao je Veljović posle sastanka s mađarskim kolegom Papom, a saopštio MUP Srbije.

Prema njegovim rečima, na granici sa Makedonijom i Bugarskom svakodnevno oko 1.000 ljudi želi da uđe na teritoriju Srbije, a dalje preko Mađarske u druge zemlje EU.

“To je izuzetno ozbiljan problem i već od ponedeljka će naše ekipe zajednički delovati na tom području sa kolegama iz Austrije, a verovatno i iz Nemačke”, dodao je Veljović.

Veljović i Pap konstatovali su da iregularni migranti nisu problem samo Srbije i Mađarske, već čitave Evrope.

Sastanak direktora policija dveju zemalja inicirali su resorni ministri, a cilj je, kako je objasnio Veljović, da se uputi jasna poruka javnosti Srbije i Mađarske i šire da srpska i mađarska policija ovaj problem ozbiljno shvataju i preduzimaju mere kako bi ga svele na razuman nivo.

Veljović je, istakavši visok nivo saradnje dveju policija, naveo da je na sastanku bilo reči i o formiranju zajedničkih timova za borbu protiv kriminala, u kojima će pored mađarskih, nemačkih i austrijskih, biti i srpski policajci.

(Beta)

1 komentar
  1. Dragiša

    Kakve to ima veze kada je granica KIM i Makedonije slobodna, a granica KIM i Srbije prelazi se na milion prelaza, tako da ovi što im pomažu imaju tu alternativu. Mnogo emigranata ulazi preko KIM i Bujanovca naročito, a za transport kroz Srbiju plaćaju debelo, naravno, ovo se sve radi uz znanje pojedinih iz policije koji se tale sa krijumčarima sve do ulaska u Mađarsku. Ovo je trenutno najveći biznis u zemlji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike