U trendu

Srpskim radnicima u Slovačkoj obećana isplata od 2. decembra

TRNAVA/BEOGRAD – Srpski radnici kojima slovačka agencija „Rasken“, preko koje su angažovani na radu u toj zemlji nije isplatila zarade, kažu za Tanjug da su im predstavnici agencije danas obećali isplatu posle 2. decembra, a da će ih sutra posetiti ambasador Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić.

Grupa od 50-tak radnika iz Srbije, koji su bez prethodno potpisanog ugovora o radu u našoj zemlji otišli na rad u slovački grad Trnavu, poslala je mejl Tanjugu u kojem navode i da će im biti organizovan besplatan prevoz do Beograda ili Novog Sada.

Radnici kažu da im je zaposleni u agenciji obećao isplatu za oktobar i novembar i da će im novac biti uplaćen „postnet“ uplatom.

„Predstavnici agencije obećali su da će isplata biti od 2.decembra. Rečeno nam je da nam je smeštaj plaćen do 31. novembra. Biće organizovan besplatan prevoz do Beograda ili Novog Sada, ali odlazimo bez para“, naveli su radnici.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije ranije je rečeno Tanjugu da je Ambasada Srbije u Bratislavi u kontaktu sa našim radnicima kao i slovačkim institucijama i da će po potrebi preduzeti potrebne mere.

Ministarstvo za rad ponovo je apelovalo da građani Srbije ne idu na rad u inostranstvo ukoliko pre toga nisu potpisali ugovor o radu u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar